lördag 13 september 2008

Redan beroende?

Det har bara gått fem minuter och det kliar redan i fingrarna! Hur ska detta sluta? Har förstått det som att folk brukar skriva om saker de har gjort under dagen. Borstat tänderna. Slängt soporna. Undvikit att trampa i hundbajs på väg till tunnelbanan. Stört sig på skrikiga barn på Konsum. Ibland gjort lite nytta. Eller?

För att komma igång lite för egen del:

Lördag 13 september

Deltog i inspirerande möte i Sofia församlingshem med ett fyrtiotal andra socialdemokratiska kyrkopolitiker. Alltid trevligt att få vara bland folk som sjunger bra (Arbetets söner, Vi bygger landet och så Internationalen som avslutning förstås).

Var ombedd att berätta om "Socialdemokraternas manifest i kyrkovalet 2009" vilket jag gjorde med stolthet! Många positiva reaktioner och bra diskussioner till följd. Besök www.socialdemokraterna.se/svenskakyrkan om du är nyfiken på innehållet.

Sedan var det dags för min käre partivän Lars Johnsson från Södertälje att redogöra för den intressanta analysen av kyrkovalet 2005. Jag säger bara Älvkarleby! Där går mer än 27 % av alla sossar och röstar, jämfört med genomsnittet på 12 %.

Helle Klein är härlig att lyssna på! Hon tog över efter lunch och fick igång våra tankar ordentligt. Hon och Leni Björklund är förresten en kombination som heter duga. Tillsammans en massa fler socialdemokrater som brinner för Svenska kyrkan.

"Oh, please stay with me, Diana!", spelas och sjungs nu i mitt vardagsrum. Så nu är det dags att slå ihop datorn och umgås lite med kompisarna!